Siirry pääsisältöön

Olenko tekopyhä?


Kirjoitin huhtikuussa postauksen Äärimmäiset kauneus ihanateet, löydät sen TÄSTÄ (klick), jossa muun muassa kauhistelin sitä, että nuori nainen oli muokannut kehoaan 50 000 punnan edestä ja pohdin sitä, että milloin kyse on jo jostain muusta kuin itsetunnon kohottamisesta.Postauksessa toin kyllä ilmi, että hyväksyn ja ymmärrän tietynlaiset toimenpiteet. Ja nyt paljastan teille, että kävin viime lauantaina täyttämässä ja muotoilemassa ylähuultani, toista kertaa. Ensimmäisen kerran kävin täyttämässä ylähuulta keväällä 2017 ja nyt olen jo viime syksystä asti miettinyt, että pitäisi huulta muokata vielä toisen kerran ja nyt päätin sen tehdä.


Miksi sitten olen täyttänyt ja muotoillut ylähuultani? Siksi, että minua on aina häirinnyt se, että ylähuuleni on paljon pienempi kuin ala huuleni ja se, että amorinkaari on ollut vasemmalta alempana kuin oikealta. Lisäksi huuleni ovat iän myötä lähteneet hieman karkuun sivuilta niin, että oikeastaan amorinkaari on selkeä ja sitten sivuilla on pienet viirut puna-aluetta.


Toimenpiteen olen käynyt molemmilla kerroilla ottamassa Keravan kauneusasemalla Susannalla. Susanna on ymmärtänyt hyvin, että en halua suurta muutosta ja kovin näyttävää ylähuulta, vaan olen halunnut suht luonnollisen lopputuloksen. Olen ollut erittäin tyytyväinen molemmilla kerroilla. Tällä kertaa tosin huuleen tuli mustelmia, mitä ei viimeksi tullut. Ihmiset ovat katsoneet minua hieman tuijottaen, mutta kukaan ei ole kysynyt mistä on kyse.


Jäin miettimään, että olenko nyt tekopyhä, kun olen kirjoittanut Äärimmäisistä kauneus ihanteista ja siitä, miten ihmiset muokkaavat kehoaan ja sitten menen itse muokkaamaan huultani? Jos et ole lukenut kyseistä postausta niin lue ihmeessä se ja kerro mielipiteesi!
Keskustelin myös Susannan kanssa tästä aiheesta, että mikä on kenenkin mielestä luonnollista. Toinen on tyytyväinen yhteen huulen täyttö kertaan ja toinen taas hakee hyvin muhkeaa lookkia ja pitää sitä luonnollisena. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että ymmärrän tietynlaiset toimenpiteet hyvin itsetunnon kohottajana, mutta sitä en enää ymmärrä, kun leikataan ja muokataan kroppaa kymmeniä kertoja eikä vieläkään olla tyytyväisiä.


Valitettavasti muistin kuvan oton vasta puudutuksen jälkeen, jolloin ”ennen” – kuvaa ei enää kannattanut ottaa, koska huuli oli jo turvonnut jonkin verran puudutusaineesta. Laitan nyt muunlaisia kuvia teille. Itselleni ylähuulen täyttö on suuri itsetunnon kohottaja, saattaa kuulostaa turhamaiselta, mutta minua on harmittanut se, että ylähuuli katoaa esimerkiksi hymyillessä. Meillä on suvussa sitä, että on kapea ylähuuli ja isompi alahuuli. Susanna kertoi vielä, että usein iän myötä tosiaan ylähuulen sivujen puna-alue lähtee ”karkuun” ja jos sen haluaa pitää esillä, niin huulen täyttö on siihen hyvä. Ja nyt kun minulla on alla yksi täyttö kerta, niin tämä toinen täyttö kerta pysyy kauemmin.
Mitä mieltä te olette kauneusoperaatioista? Mikä on teidän mielestä vielä normaalia itsetunnon kohottamista ja milloin operaatiot menee niin sanotusti yli?

Kivaa keskiviikkoa kaikille!
Kommentit

 1. Mun mielestä normaalia on sellaiset mitkä on tarkkaan harkittu ja mitkä tulevat oikeasti tarpeeseen eli esim. botox-ruiskeet jopa alle 20-vuotiaille ei ehkä mun käsityksen mukaan tähän kategoriaan kuulu (paitsi jos niillä oikeasti hoidetaan jotain vaivaa). Itsekin voisin ehkä joskus jossain pienessä operaatiossa kuvitella käyväni - jos ylimääräistä rahaa olisi, mutta tällä hetkellä ainakin sijoitan vähäiset pennoseni mieluummin aivan muuhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen samaa mieltä, että kun toimepide on tarkkaan harkittu on se ok. Itse koen, että siinä kohtaa kun kehoaan leikkauttaa 10 kertaa eikä vieläkään ole tyytyväinen ei kaikki ole ok.

   Poista
 2. Itselleni on ihan yhdentekevää mitä muut tekee keholleen. Ihmiset kuitenkin muokkaa monin eri tavoin kehoaan, on se sitten kauneusleikkaus, ruoka ja liikunta...Se kuuluu eläimen luontoon ja ihminenkin on lopultaan eläin.

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä sun huulet näyttää tosi hyvältä ja olen siinä myös samaa mieltä, että jokainen muokatkoon itseään kuten haluaa! Itse en välitä epäluonnollisesta ulkonäöstä, enkä ole ikinä harkinnutkaan kauneusleikkauksia. Sitä en silti voi sanoa, etteikö olisi mahdollista, että vanhempana voisi haluta silittää vaikka juuri jotain juonnetta tai muuta vastaavaa tuollaista pientä, vaikka isommat operaatiot vain ulkoisten seikkojen takia ovat mielestäni tosiaan turhamisia ja useammin minun silmissäni pilaavat kuin parantavat ulkonäköä. Mutta sen näkee sitten aikanaan, tuleeko joskus olo, että jotain tuollaista pientä haluaisi tehdä. Sitä en kyllä näe sen turhamaisempana kuin vaikka meikkaamistakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin olen halunnut mahdollisimman luonnollisen muutoksen ja jännä nähdä kun ikää tulee, haluaako sitä vielä jotain itselleen tehdä.

   Poista
 4. Omasta mielestä tosiaan vähän ristiriitaista kirjoittaa ensin kauneusleikkauksista ym ja sitten mennä itse hakemaan täytettä huuleen :D mutta, jokaisella on omat mielipiteensä kehonsa suhteen ja sen myötä sitä muokkaa jos kokee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta olet oikeassa, mutta toisaalta kirjoitin äärimmäisistä kauneusihanteista, joissa pyritään kokonaan pois omasta ulkonäöstä. Itselleni tärkeää on luonnollisuus, jolla korjata pieniä virheitä, jotka häiritsevät.

   Poista
 5. Olen sitä mieltä, että jokainen tekee omalle ulkonäölleen, mitä haluaa. Ja kantaa siitä seuraukset :) Kun katselee kuningatar Silviaa, niin hänen kohdallaan kasvojen kohotukset ovat mielestäni epäonnistuneet. Kun taas Jane Fonda on upea kasvoiltaan ja nekin ovat operaatioiden tulosta. Eli siitä vaan jos uskaltaa. Minä en uskalla mennä kohotusleikkaukseen, vaikka olisi ehkä tarvettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aivan totta, että aina lopputulos ei tosiaan ole kovinkaan upea.

   Poista
 6. Keep up the great work, I read few content on this web site and I think that your web site is really interesting and has circles of great info.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Olisin iloinen jos jättäisit kommentin! Kaikki palaute on tervetullutta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko plus size personal trainer/ valmentaja uskottava?

Olen tässä viime aikoina kipuillut kovasti sen suhteen, että minulta piti tulla nyt syksyllä valmennus paketteja niin nettivalmennuksia kuin yksilövalmennuksia, mutta kevään vastoinkäymisten vuoksi tunnen, tai en vain tunne, vaan olen plus size personal trainer ja ravintovalmentaja. Olenko enää uskottava näihin ammatteihin? Miten asiakas voi uskoa minun valmennuksiin, jos itse en ole normaali kokoinen tai fit?

Tämä on minulle arka aihe, mutta kirjoitan nyt kumminkin. Olen itse nähnyt normaalikokoisia ja hieman suurempiakin valmentajia tai personal trainereita. Oolen sitä mieltä, että en ole menettänyt uskottavuuttani vielä, vaan menetän se, jos en enää laihdukkaan samoihin mittoihin mitä olin tai vielä pienemmäksi. Seuraava kuvapari sattuu sydämeen ja ottaa aivoon! Mutta todellisuus on nyt tämä...
Näen myös hyötyä siitä, että valmentaja tai personal trainer on itse joskus ollut hieman tukevammassa kunnossa. Ai miksi, no siksi, että heillä on myös ajattelu samalla asteella kuin tavall…

Kilot veks - projekti - haaste lukijoille

Minä olen nyt vähän innoissani tästä Kilot veks - projektista ja haluan samalla motivoida teitä mukaan. Mikä olisikaan parempi keino kun tehdä meille yhteinen haaste! Jokainen voi osallistua oman kunnon ja motivaation mukaan.
Eli kyseessä on 30 päivän haaste, joka alkaa TÄNÄÄN! Ei mitään tekosyitä, "tänään en kerkeä tai tänään en jaksa".
Haasteeseen kuuluu kyykyt, punnerrukset (voi ihan hyvin tehdä polvet maassa), lankutus ja vielä vatsarutistukset. 
Itse tein haasteen tänään heti aamusta, aikaa meni noin 5 minuuttia. Tosin en juonut kierroksien välissä kun unohdin ottaa vesipullon viereen. Keskimäärin tähän haasteeseen varmaan kuluu aikaa noin 10-15 minuuttia, jos vähän hörppii vettä välillä tai pitää vähän lepoa liikkeiden välissä. Kannattaa ottaa puhelin viereen ja laittaa valmiiksi sekuntikello lankutusta varten.

Kannattaa tulostaa kuva itselle, jos vain mahdollista niin sitten voi aina ruksia päivän haasteen yli!

Ketkä lähtevät mukaan kohti parempaa kuntoa, tiukempia …

”Sairas rakennus” -oireyhtymä - on melkein nujertanut minut

Tällä kertaa aihe ei ole positiivinen, mutta elämähän ei ole pelkästään ruusuilla tanssimista. Tämä postaus on hyvin henkilökohtainen ja minulle rankka aihe, mutta haluan jakaa teille myös samalla tietoa, ja tukea muille, jotka ovat altistuneet. Valmistuin sairaan- ja terveydenhoitajaksi joulukuussa 2012. Aloitin jo ennen valmistumistani sairaanhoitajan sijaisena eräässä sairaalassa. Työ oli rankkaa, koska opittavaa oli paljon. Lisäksi melko pian työn aloittamisen jälkeen aloin saamaan oireita työpaikalla. Olin kipeänä jatkuvasti ja lopulta jouduin sanomaan itseni irti, koska työterveys ei tutkinut missä vika ja kävin omakustanteisesti yksityisellä lääkärillä. Joka sanoi lopulta, että ilmeisemmin oireet johtuvat työpaikasta. Viikko työn lopetuksen jälkeen koko osasto evakuoitiin, sisäilmaongelmien ja ilmeisesti homeen löytymisen vuoksi. 
Sain uuden työpaikan. Ei mennyt kauaa kun aloin jälleen oireilemaan. Jälleen työterveys ensiksi vähätteli asiaa. Kunnes kappas olin saanut astman. En …